Om Vejrø

Vejrø er et moderne og hyggeligt hideaway beliggende i det frodige danske smålandsøhav, der omfatter øerne Fejø, Femø og Lilleø. Og uanset om du ankommer med vores charter båd, egen båd eller privat fly, vil du altid blive mødt med en varm velkomst. 

Vejrø Resort tilbyder afslappet, naturlig ø-luksus, som ikke fås lignende andre steder. Her er god tid ikke noget, man drømmer om, men en realitet.

Skipperly med får i forgrunden.jpg
 
Vores ambitioner rækker til himlen, mens benene stadig er solidt plantet i Vejrøs gavmilde jord og smukke, varierede natur.
— Teamet på Vejrø
 
 

Bæredygtighed

Vores vision om bæredygtighed gælder overalt i organisationen. Her tænker vi ikke kun i bæredygtig energi, men også i bæredygtig økonomi.

Selvforsynende

Et ønske om at være selvforsynende og så vidt muligt bruge de ressourcer, der er til stede på øen.

Økologi

'Fra mark til mund' er vores koncept, der er baseret på et økologisk produktionsprincip og hvor øens dyr får den tid og plads de behøver, for at kunne leve og vokse naturligt.

Brug vores vision om en grønnere fremtid til på jeres næste møde

Vi er på Vejrø i gang med et ambitiøst projekt for produktion og anvendelse af vedvarende energi. Og vi deler gerne ud af vores viden.

Vores energifortælling og vision om en grønnere fremtid kan blive en del af jeres strategimøde på Vejrø, hvor vi fremviser vores energisystem og -løsninger i ægte ø-drift. 

Læs mere og bliv helt sikkert inspireret af denne artikel fra Business Lolland-Falster http://www.businesslf.dk/virkelighedens-laboratorium-for-baeredygtighed-ligger-pa-vejro/

Bagefter er vi klar til at tage en snak om jeres muligheder for at holde et business event på Vejrø. Ring til os på tlf. 30306184 eller send en mail til Vejroe@vejroe.dk

 
 
Skipperlys terrasse
Skipperly restaurant inkl møde, lounge, gårdbutik.jpg
BLÆSENBORG BY NIGHT.jpg
Blæsenborg jagtstue.jpg
Sejl til Vejrø med vores targa 44.jpg
 
 

VEJRØS HISTORIE

Historien om Vejrø går hele vejen tilbage til stenalderen.

Både konger og pirater har haft deres gang på øen. Den første kendte ejer var kong Valdemar den anden i det 13. århundrede. Omkring det 14. århundrede var øen befolket af pirater.

Historien fortæller, at landbruget på øen begyndte i 1568. I 1920'erne nåede øen sit højdepunkt i befolkningen - 80 personer, hvoraf de fleste af dem var landmænd. Vejrø var på dette tidspunkt delt imellem flere små gårde og havde også en købmand, kirkegård og en skole.

I løbet af 1960'erne og 70'erne blev Vejrø langsomt affolket, og lå stort set øde hen, indtil den kom i privat eje i 2005.

VEJRØ I DAG

I 2005 købte stifter og medejer af Saxo Bank Kim Fornais Vejrø. Han igangsatte en langsigtet rekonstruktion af øen med ambition om og en tro på at skabe et bæredygtigt, økologisk og selvforsynende miniputsamfund

OM VEJRØ

- Øen er privatejet, men åbent for offentligheden og drives af Vejrø ApS med administrerende direktør Lea Lohse i front. Vejrø Aps har et søsterhotel til Vejrø Resort, Stella Maris Hotel de Luxe i Svendborg. Læs mere om vores søsterhotel her.

- Vejrø ligger i smålandsfarvandet 9 km nord for Lolland

- Arealet dækker 1,57 km2, og øen er 2,5 km lamg og 700 m på det bredeste sted

- Infrastrukturen på øen gør, at øen skal selvforsyne sig i forhold til vand, varme, el, veje, renovation m.m.

- Ud af Vejrøs 155 hektar er 100 hektar udlagt til økologisk landbrug, hvor produkterne bruges i restauranten og sælges i gårdbutikken

- Vejrøs lystbådehavn har 85 bådepladser og topmoderne faciliteter til sejlerne

- Der er landingsbane til fly på øen. Den er 650 m lang

 

 
Udkig fra Vejrø.jpg